Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe koje se sumnjiče za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta - prouzročenje stečaja.

Tako se 45-godišnji državljanin Kosova i 48-godišnja državljanka Republike Hrvatske sumnjiče da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva u stanju prezaduženosti i blokade žiro računa, tijekom listopada 2015. godine temeljem ugovora o darovanju besplatno prenijeli nekretninu društva, kuću s dvorištem, na drugu, blisku osobu u vrijednosti od preko 3.6000.000 kuna. Na taj su način umanjili imovinu koja bi činila stečajnu masu društva, a sve kako bi u stečajnom postupku onemogućili naplatu potraživanja vjerovnika u ukupnom iznosu njihovih potraživanja od 700.808,73 kune. Vjerovnike društva oštetili za taj iznos, a sebi pribavili imovinsku korist u iznosu vrijednosti imovine od preko 3.600.000,00 kuna za koji iznos su ujedno oštetili društvo.

Protiv oboje se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prouzročenja stečaja, izvijestili su iz PU zadarske.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je tvrtki s otoka Vira, registriranoj za proizvodnju kruha i slastičarskih proizvoda.