OTP banka d.d. i ove godine otvara natječaj za dodjelu stipendija studentima sportašima.

"Zeleno svjetlo za" palimo na početku i ove akademske godine. Vođeni željom da potičemo izvrsnost u sportu na hrvatskim sveučilištima i nagrađujemo mlade ljude koji uz akademsko obrazovanje ostvaruju i zavidne sportske rezultate izdvojili smo sredstva za četiri stipendije za studente sportaše u novoj akademskoj godini. Stipendije sportašima su oblik financijske pomoći koji se dodjeljuje pojedincima za potrebe njihova obrazovanja, a na temelju posebnog talenta za sport i akademskog uspjeha.

Već dugi niz godina OTP banka provodi svoj program "Zeleno svjetlo za znanje" kako bi djeci i mladima u različitim dijelovima Hrvatske osigurala bolje uvjete školovanja. Prije deset godine pokrenut je projekt stipendiranja studenata slabijeg imovnog stanja u suradnji s predstavnicima lokalne uprave i samouprave i OTP banka je za njega u tom razdoblju izdvojila više od šest milijuna kuna.

Prošle godine otišli smo i korak dalje želeći svojim „Zelenim svjetlom" potaknuti i izvrsnost u sportu među studentskom populacijom dodatno stipendirajući studente koji uz to što su redovni studenti na nekom od hrvatskih sveučilišta ostvaruju i zapažene sportske rezultate.

Natječaj za dodjelu stipendija studentima sportašima otvoren je do 15. listopada.