U crkvi Sv. Frane u Zadru prošlog su tjedna, na blagdan sv. Mihovila, doživotne zavjete položili fra Pavle Ivić i fra Samuel Azemi. Euharistijsko slavlje predvodio je provincijalni ministar fra Andrija Bilokapić u koncelebraciji s fra Tomislavom Šankom, vikarom Provincije, dvadesetak svećenika te brojnom pristiglom franjevačkom braćom drugih provincija.

Prije početka slavlja okupljene je u obrede prigodnim riječima uveo fra Bojan Rizvan, definitor i tajnik Provincije te provincijski odgojitelj braće s privremenim zavjetima. Podsjetivši na geslo koju su braća uzela za to slavlje „Sjesti se zajednice koju si davno stekao", fra Bojan je spomenuo kako je za tu drevnu provincijsku zajednicu koja svoju povijest vuče još od sv. Franje ovaj događaj velike radosti jer se u polaganju zavjeta mlade braće vidi očitovanje Božjega blagoslova koji i dalje podiže sluge evanđelja u franjevačkom bratstvu na tim prostorima.

"Draga mlada braćo, moja je želja da Gospodin bude uvijek tamo gdje ste vi, a da se i vi jasno i odlučno opredijelite biti tamo gdje je Bog", zaključio je fra Andrija.

Uslijedio je sam obred redovničkog zavjetovanja. Kroz pitanja provincijalnog ministra i potvrdne odgovore braća zavjetovanici fra Pavle Ivić i fra Samuel Azemi izrekli su svoju namjeru življenja u franjevačkom bratstvu. Nakon molitve litanija svih svetih koje je otpjevao fra Gabrijel Škibola, župnik Župe sv. Antuna iz Pule, braća su izrekla obrazac zavjetovanja.

Na kraju misnog slavlja okupljenima se obratio gvardijan Samostana sv. Frane fra Ante Kekez, koji je izrazio najprije zahvalu Bogu na tom daru. Fra Ante je prigodnim riječima zahvalio i svima drugima koji su se svojim trudom utkali u slavlje, a osobito zboru mladih iz Samostana sv. Frane i Župe Presvetog Srca Isusova koji su predvođeni Ivom Grubić predvodili pjevanje. Gvardijan je zahvalio i braći koja su prihvatila Božji zov u naše bratstvo, kao i njihovim odgojiteljima te provincijalu fra Andriji Bilokapiću istaknuvši kako je i ovo zavjetovanje veliki znak nade za malu provincijsku zajednicu.

U asistenciji su bili bogoslovi Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra te Hercegovačke franjevačke provincije.