Sinoć je u Gradskoj loži, a u sklopu "Mjeseca ružičaste vrpce", održano predavanje mag. pharm. fitoaromaterapeuta i voditelja biljne ljekarne "Panacea" Frane Herende pod nazivom "Dodaci prehrani i biljni lijekovi kao suportivna terapija kod onkoloških pacijenata - istine i zablude".

Kroz predavanje Frane Herenda posebno je naglasio da postojeće onkološke terapije većinom i dolaze iz prirodnih izvora, a da korištenje dodataka prehrani i biljnih lijekova služi kao suportivna terapija onoj određenoj od liječnika. Biljnim i drugim prirodnim ekstraktima ponajprije radimo potporu imunitetu, tako da je kroz predavanje opisao niz dostupnih pripravaka za imunitet, njihove prednosti i nedostatke, poput različitih alfa i beta glukana te ehinacee.

Drugi bitan dio odnosio se na bolje podnošenje kemoterapije, utjecaja na jetru i bubrege, a posljednji na nošenje sa stresom i tjeskobom uz biljnu pomoć. 

Predstavio je i novu liniju dodataka prehrani koju je dizajnirao, Farmacea Phytotherapy sa prvim proizvodima, liposomalnom Kurkumom i Sikavicom, kao pomoć kod upala i potporu drugim oblicima liječenja. Kroz predavanje više puta je naglašavao da je najbitnije pouzdati se u svog liječnika onkologa, pomoći si fitoterapijom gdje se smije i ne vjerovati onima koji obećavaju čudotvorna ozdravljenja kroz pripravke koji liječe ponekad i "sve bolesti".