Danas oko 15:30 sati policija je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru privela dvojicu mladih turista, koji su prenoćili u policijskoj postaji.

Prema informacijama iz PU zadarske, 27-godišnji i 25-godišnji državljani Belgije potukli su se sinoć oko 23 sata na "Branimiru". O incidentu smo doznali preko očevica kojih ih je čuo kako se svađaju oko "sieben (7) kuna". Ulična tučnjava dobila je nastavak u unajmljenom apartmanu na Poluotoku. Na vrata stana u 23:25 sati pokucala je policija i sukobljeni dvojac odvela u postaju na triježnjenje. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je 27-godišnjak imao 2.17, a 25-godišnjak 1.99 promila.

U pratnji policije dvojica turista posjetila su još jednu zadarsku znamenitost - Opću bolnicu, gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede. Nakon saslušanja na sudu mladići su pušteni na slobodu uz prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način.

Zasad nisu potvrđeni navodi čitatelja o trećem muškarcu, koji im se pridružio ispred apartmana, kao ni o materijalnoj šteti koju vlasnik apartmana nije prijavio policiji.