Nakon proglašenja najboljih vinogradara i vinara u kategoriji otvorenih i mladih vina, na redu je bio najsvečaniji trenutak Sabatine - proglašenje šampiona u kategoriji buteljiranih vina i jakih alkoholnih pića.

Tako je u kategoriji buteljiranih vina u Zadarsku županiju otišlo čak osam medalja koje su osvojili: Vinarija Jokić d.o.o., KER-VIN, PZ Maslina i vino (dvije medalje), OPG Šime Škaulj (dvije medalje), Vina Poljak i Stjepan Vučemilović. Osam srebrnih medalja osvojili su: PZ Maslina i vino, Vina Vrsaljko, vinarija Jokić, OPG Šime Škaulj te vina i likeri Fiolić, koji su briljirali sa čak tri srebrne medalje.

U kategoriji jakih alkoholnih pića Zadarska je županija dobila četiri zlatne medalje (OPG Mate Dušević, Maraska, vina i likeri Fiolić sa dvije medalje) te pet srebrnih medalja od kojih je četiri osvojila Maraska, a jednu obrt Lanđin. 

Iza osvojenih šampionskih pehara Sabatine 2020. nalaze se jako zanimljive vinogradarsko-vinarske životne priče koje zasigurno zaslužuju biti viđene, osobito jer pokazuju kako se može u ruralnim krajevima Hrvatske živjeti od zemlje i proizvesti proizvode koji mogu stati usporedo s najboljima iz Europe i svijeta.