Radove na rekonstrukciji i dogradnji ljetnog kina, Grad Biograd je povjerio zagrebačkoj tvrtki Eding s poslovnicom u Splitu. Počeli su prošlog mjeseca, a trebali bi se završiti do kraja ove godine.

Eding je jedini dao ponudu na natječaj kojeg je Grad Biograd Gradsko vijeće, neobičajena formulacija investitora - pravno-politička za javnu nabavu, objavio početkom godine. Na procijenjenu vrijednost od 4.8 milijuna kuna, Eding je dao ponudu veću za 270 tisuća kuna i bio izabran. Iz gradske blagajne taj posao će biti plaćen šest milijuna kuna, ali Biograd bi trebao imati novi, stari sadržaj koji Zadar tko zna hoće li i kada dobiti u Kapetanskom parku gdje su starije generacije odlazile u ljetno kino.

Za ljetnu pozornicu na Kapetanskom objavljen je prije pet godina arhitektonski natječaj na kojeg su svi zaboravili pa čak i izrađivači Strategije razvoja kulture Grada Zadra.

Za Grad Biograd, projekt je izradio mladi arhitekt Vedran Jukić, dipl. ing. arh iz SODArhitekti.

Projekt se odnosi na rekonstrukciju i proširenje pozornice, rušenje i gradnja novih zgrada kinoaparature, dok se prostor za orkestar uz pozornicu ukida.

Ruši se postojeća nadstrešnica i dio gledališta se natkriva fiksnom nadstrešnicom, grade se nove garderobe za izvođače, nove sanitarije i prostor s kinoaparaturom unutar kojeg je smještena blagajna i cafe bar. Tim je projektom predviđa sanacija gledališta i zamjena sjedalica.