Ove nedjelje, 22. studenog u dvorištu Nigdjezemske održat će se Buvljak bez novca.

Kako opisuju organizatori, besplatni buvljak je horizontalno organizirani dogadjaj temeljen na alternativnoj ekonomiji darivanja i uzajamne pomoći. To je događaj koji je organiziran od strane pojedinaca koji nisu povezani s bilo kojom velikom organizacijom i moguće ga je održati bilo kad i od strane bilo koga.

Teži suprotstavljanju kapitalizmu na proaktivan način stvarajući pozitivan primjer prakse propitkivanja mitova o sveprisutnoj oskudici i tržišnim natjecanjem. Cilj besplatnog buvljaka je graditi zajednicu koja se temelji na dijeljenju resursa, poboljšavanju zajedničkog života cijele zajednice i brizi jednih za druge. Karakter buvljaka često varira, ali većinom je svrha razmijeniti odjeću, hranu, stvari, biljke koje vam više nisu potrebne (a i dalje su iskoristive) te vještine i talente poput popravke bicikala, umjetnost i rukotvorine, lekcije jezika, joga i druga znanja.

- Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da se jave u inbox Nigdjezemske kako bismo mogli omogućiti mjesto za odlaganje stvari ili održavanje radionice i tome slično. Stvari koje ostanu nepoklonjene ili nerazmijenjene ne ostavljajte za sobom. Molimo da donesene stvari budu upotrebljive jer smeće nikome ne koristi, stoji u pozivu.

U sklopu buvljaka će biti i besplatna hrana u vidu incijative Food not Bombs.