Poljica su ravnokotarsko selo koje se nalazi petnaest kilometara dalje od Zadra o kojem postoji predaja da su ga osnovali prebjezi iz splitskih Poljica u 15. stoljeću, bježeći pred Turcima. Mjesto se prostire na više od 12 kilometara kvadratnih i u njemu je trajno naseljeno 426 stanovnika. 

U posljednjih nekoliko godina, urbana i ruralna slika mjesta iznimno se unaprjeđuje i osuvremenjuje projektima koji se iz dana u dan aktivno provode. Ovog ljeta, Poljičani su dobili modernu mrtvačnicu u vrijednosti nešto većoj od milijun kuna, čime je ispunjena dugogodišnja želja mještana za dostojanstven ispraćaj svojih najmilijih. Konstantno se radi i na poboljšanju postojeće cestovne infrastrukture, a trenutno su u tijeku radovi na nogostupu pokraj mjesne škole koje izvode vrijedni djelatnici Vrsi infrastrukture.

Kako je istaknuo direktor Andrija Papić, do sad su izgradili preko kilometar nogostupa, a isto toliko će i do sredine 2021. godine. Da bi se osiguralo sigurno kretanje nogostupom postavljena su nova rasvjetna tijela koja iziskuju manja novčana davanja i ne ispuštaju svjetlosno onečišćenje. Uz infrastrukturne radove, vodi se briga i za najmlađe mještane, kojih je u Općini Vrsi iz godine u godinu sve više. Nove ljuljačke, penjalice, vrtuljak i njihalice uskoro će obradovati poljičke mališane na dječjem igralištu, čija obnova kreće u prvim danima nove godine. 

Kroz nekoliko mjeseci, započinje rekonstrukcija i uređenje starog bunara „Vrbica" u Poljicima, koji za sve mještane predstavlja kulturno dobro i podsjetnik na težački život. Lokalna samouprava pomaže rad vjerskih zajednica te aktivno sudjeluje u uređenju i održavanju bogomolja. Međusobni dijalog i uvažavanje u međukulturalnom društvu kao što su Poljica, od iznimnog je značaja za kvalitetu života, a suradnja mještana i lokalne vlasti pridonosi daljnjem rastu i napretku te postizanju zacrtanih ciljeva u budućnosti.