Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač medijima se obratio povodom nedavne izjave načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vickovića. Njegovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

- Prije neki dan načelnik stožera CZ, dožupan Šime Vicković, pozvao je građane da shvate ozbiljnost situacije oko COVID-a i ukažu na to svojoj djeci i mladima. Osobno sam nedavno upozorio osobe mlađe životne dobi da sjede preblizu bez propisane zaštite. 

Kažem ja njima: "Razmaknite se, jeste pročitali što je načelnik Šime Vicković rekao o ozbiljnosti situacije?" Oni prasnuše u smjeh, a ja mrtav ozbiljan. Sad recite vi meni tko može ozbiljno shvatiti čovjeka koji poruke artikulira nerazumljivim frfljanjem i kaže da dva kila lešade liječe COVID. Pa ta izjava je bila predmet zgražanja i ismijavanja u cijeloj Hrvatskoj. Pretvorio je stožer u leteći cirkus koji nema nikakvu vjerodostojnost, više služi kao inspiracija za šaljive kućne uratke nego svrsi upozoravanja, alarmiranja i poduzimanja suvislih radnji.

Ukoliko hoćemo postići efekt kod građana, posebno mladih da shvate ozbiljnost situacije onda bi ih na okolnosti trebali upozoravati ozbiljni ljudi. Molio bih predstavnike javnog informiranja da u tu svrhu što češće kontaktiraju i prenose naputke prof. dr Mira Morovića koji je neupitni autoritet na području infektologije i jedan od najvećih zadarskih intelektualaca. Njega nitko neće shvatiti neozbiljno, svojim autoritetom i jasnim uputama zasigurno utječe na građanstvo da se ponaša oprezno i odgovorno, stoji u novom priopćenju županijskog vijećnika uz priloženu audio snimku koja, ismijavajući dožupana, od nedavno kruži društvenim mrežama.