Danas je na Županijskom sudu u Zadru obavljena primopredaja sudačke uprave koju je kao predsjednik s mandatom od četiri godine preuzeo sudac Željko Đerđ od privremenog predsjednika, suca Marijana Bitange.

O tome su i službeno izvjestili sa Županijskog suda:

Poštovani, zbog interesa javnosti, izvješćujemo Vas kako je sukladno Odluci Državnog sudbenog vijeća broj IPS-6/2020-7 od 11. studenog 2020. temeljem koje sudac Željko Đerđ imenovan predsjednikom Županijskog suda u Zadru za vrijeme od 4 godine, dana 01. prosinca 2020. obavljena primopredaja dužnosti predsjednika suda, između novoimenovanog predsjednika i mr. sc. Marijana Bitange, suca koji je temeljem Odluke predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske, nakon prestanka dužnosti, ranijem predsjedniku suda Borisu Babiću, obavljao poslove sudske uprave u ovom sudu.

Novoimenovani predsjednik suda je, nakon preuzimanja dužnosti donio Prijedlog VI. Izmjene Godišnjeg rasporeda poslova za 2020. godinu i Godišnji raspored poslova za 2021. godinu, naveli su sa Županijskog suda s kojeg se očekuju i imena sudaca koji će biti raspoređeni na dužnosti po rasporedu novog predsjednika.

Sa Županijskog suda napominju kako s obzirom na korona epidemiju i dalje nastavlja s radom s time da je organizacija samog načina rada u sudu usklađena sa Uputama Stožera civilne zaštite RH i Ministarstva pravosuđa RH.