Županijski sud u Zadru u četvrtak je odlučivao o pravomoćnosti optužnice protiv sedmorice mladića, koji se povezuju sa slučajem silovanje maloljetne djevojčice iz okolice Zadra koji je u listopadu prošle godine šokirao javnost i izazvao prosvjede diljem Hrvatske.

Iako je sjednica Optužnog vijeća za mladež održana u četvrtak u 10:30 sati, odluka još nije javna.

- Odluka je pisano izrađena te s današnjim danom otpremljena svim strankama u postupku. Nakon što odluku uredno zaprime stranke u postupku, bit ćete izviješteni o tome na koji način je Optužno vijeće za mladež odlučilo o navedenoj optužnici u konkretnom kaznenom predmetu, odgovorila je u petak na naš upit glasnogovornica Županijskog suda u Zadru, sutkinja Dijana Grancarić.

Podsjetimo, optužnica protiv sedmorice mladića podignuta je u svibnju, nakon pola godine istrage, a prva sjednica na kojoj se odlučivalo o njezinoj pravomoćnosti održana je 29. rujna. No, tada je jedan od branitelja podnio prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza, što je odbijeno, pa je sve otišlo na Vrhovni sud koji je početkom studenog odbio njegovu njegovu žalbu na rješenje zadarskog suda.