Na Radiju 057 danas je gostovao direktor Turističke zajednice Zadar Mario Paleka, koji je najavio bolja vremena za zadarski turizam u sljedećoj godini.

- Ova sezona je bila specifična i u konačnici iznenađujuće dobra kada gledamo ljetne mjesece, ali prerano smo počeli slaviti, u rujnu smo prizemljeni. Trebali smo biti malo pametniji, stali smo na oko 900.000 noćenja, što je 40 posto u odnosu na prošlu godinu. Trebamo zaboraviti što je bilo a nadam se da će sljedeća godina, s dolaskom cjepiva i boljim epidemiološkim okolnostima, biti značajno bolja.

Što se tiče adventskih događanja, već u rujnu su razrađivane različite opcije, ali sve su otpale zbog mjera koje su propisane do 21. prosinca.

- Ako dođe do popuštanja mjera i otvori se mogućnost za organizaciju nečega čime bi se osjetio duh Božića, bit ćemo spremni, kao i Grad Zadar. Odluka je na gradu u kojem će smjeru stvari ići, ako Stožer odobri nešto TZ je spremna i krećemo u akciju i realizaciju blagdanskog programa.

Paleka je zadovoljan ukrašavanjem grada i novim sadržajima.

- Pozicionirali smo malu Božićnu bajku u prostor atrija palače Cedulin jer tamo možemo kontrolirati ulaz i izlaz posjetitelja, da koliko-toliko omogućimo građanima i djeci dojam da su u vremenu Božića i Adventa. Uspjeli smo, nadam se da će i ljudi biti zadovoljni.