Panon Trade d.o.o. iz Rakitja pobijedio je na natječaju za opremanje bolesničkim krevetima Specijalne bolnice za ortopediju iz Biograda za samo 49 kuna, budući da je za toliko skuplju ponudu dao drugoplasirani ponuđač na natječaju, Festta d.o.o. iz Zagreba.

Ravnatelj bolnice Mate Kutleša raspisao je 12. listopada natječaj za nabavu i dostavu sedam kreveta s pripadajućim madracima za pacijente na odjelu intenzivne njege, procijenjene vrijednosti 169.700.00 kuna bez PDV-a. Na natječaj su se javile tri tvrtke, a najpovoljniju ponudu od dao 156.051 kunu bez PDV-a dao je Panon Trade. Druga ponuda tvrtke Festta bila je tek neznatno skuplja - 156.100 kuna, dok je Medica iz Kerestinca bila najskuplja s ponudom od 159.266,24 kn.

S obzirom na to da su sva tri ponuđača ispunila potrebne uvjete, povjerenstvo je odabralo najjeftiniju, te su Zagrepčani izgubili posao za vrijednost jedne pizze.

Specijalna ortopedska bolnica Biograd u listopadu je, drugi put ove godine, postala Covid prihvatni centar za lakše, srednje i nepokretne zaražene pacijente, kako bi se prostor u Općoj bolnici oslobodio za smještaj pacijenata u težem stanju.

Nakon prvog vala korona epidemije, tadašnji ravantelj Andrija Marcelić izbacio je sav namještaj i opremu iz soba koje su pretvorene u COVID odjl. Stajao je u bolničkom krugu kao deponija smeća.