Po prvi put u pet godina, koliko KUD Bleke i Konji dijele nagradu za "Čovika godine grada Zadra", jedan je dvojac dobio pojedinačnu nagradu. I to ni manje ni više nego voditeljski  par Radija 057 - Davor i Prte!

- Divim se ovom dvojcu koji, u ovom uskom i "blekastom" svijetu, iz dana u dan pomiče granice tolerancije i tabu tema, uzvišenim riječima dodjelu je popratio Enio Meštrović, predvodnik KUD-a Bleke i Konji s Bokanjca.

Težak zadatak je građanima izmamiti osmijeh na lice, misaono je iz vlastitog iskustva zaključio Enio.

Ipak, ono što nagrada za "Čovika godine" i dokazuje, ima dragih ljudi koji zrače pozitivom, koji se trude svakodnevno ulipšati život drugima, dati im razloga za postojanje, davati se i davati sve bez pomisli na revanšizam, ozbiljno je tumačenje samog Enija te jedinstvene zadarske nagrade.

Davor i Prte reagirali su u svom osebujnom stilu, ali i naglasili da je nagrada još "veća i slađa jer dolazi od naroda".

- Jebeš ovakvu godinu ako smo mi osvojili nagradu, uzvratio je Prte.

Ne treba zaboraviti da je radijski dvojac bio predložen i za nagradu Grada Zadra, ali oni koji odlučuju nisu ih ozbiljno doživjeli, kao što je to napravio KUD Bleke i Konji.

Priznanje vesele družine s Bokanjca daleko je ispalo slađe. Prvodobitnik nagrade Čovik godine, čovjek sa šeširom donio je čokoladnu tortu (malo tvrđa, ali bez puno cukra) s kojom su laureati počastili svih s Radija i portala 057info.

A šećer je stigao na kraju: škartoci koje donijela Lea Meštrović bili su za PET, u skladu s petim proglašenjem Čovika godine. Do sada su nagrade dobili: vlasnik kafića Doma Neven Kožul, Bruna Supičić iz Društva prijatelja Puntamike, krojač Mate Žagar i poštar Milan Bezinović.