Premda će tek krajem ove godine biti završena konstrukcija novog stambenog kompleksa Belafuža, u Lignumu doznajemo kako je počela prodaja stanova.

Formirana je prodajna cijena, koja u Zadru ne pada bez obzira na enormnu količinu stanogradnje.

Stanovi na Belafuži prodaju se, ovisno o veličini, po cijeni kvadrata od 1950 do 2200 eura. Krajem 2021. godine planiran je završetak 96 stanova, veličine od 45 do 120 metara četvornih. Bit će tamo i "penthouse" jer radi se o lokaciji s koje se već s drugog kata može imati pogled na Zadarski kanal. Kakav će pogled tek biti s četvrtog kata stambenog kompleksa čija je gradnja počela u rano proljeće?

Projektom kojeg potpisuje arhitektica Ana Šoša iz Via Factum, planirano je i urbanističko uređenje novog stambenog kompleksa s podzemnom garažom i dvorištem s dječjim igralištem. Zelenim pojasom zgrada će biti odvojena od zajedničkog prolaza s tamošnjom crkvom kao i susjednim privatnim kućama.

I sve bi moglo biti zeleno i plavo da nije problema zajedničke pristupne ceste u tom naselju privatnih kuća u kojem se u zadarskoj prošlosti ponajmanje vodilo računa o urbanizmu. Pristup vozilima za nove stanare kao i za postojeće na Putu Nina, već sada izgleda kao seoski put.

- On će se proširiti, radit će se nova pristupna cesta prema Bokanjcu, a bit će uređen i Put Nina, sve to u sklopu aglomeracije, doznajemo od Ivana Jurjevića koji je preko svog Lignuma to zemljište kupio od Grada Zadra.