Policijski službenici PU zadarske danas se s posebnim pijetetom prisjećaju pripadnika SJP „Poskoci" - Dragana Žunića, koji je prije 28 godina, 16. prosinca 1992. godine poginuo na Velebitu.

Dragan Žunić (1965) kao policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" bio je pripadnik Policijske uprave zadarske od samog početka Domovinskog rata, od 2. prosinca 1990. godine.

Od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

Pokojni Dragan je 11. rujna 1991.godine teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice. Međutim ni ranjavanje nije zaustavilo hrabro „poskočko" srce te se u mjesecu prosincu ponovno priključio postrojbi specijalne policije, dajući nesebičan i ogroman doprinos stvaranju nam neovisne i slobodne Domovine.

Sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija ove specijalne jedinice, a dana 16.p rosinca 1992. godine pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja i pritom smrtno stradao.

U sjećanje na njegovu hrabrost i mladi život utkan u temelje Domovine, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije Poskoci u sjedištu PU, zamjenik načelnika, Nikola Šindija, je položio lovorov vijenac i zapalio svijeću.

Obilježavanje 28. godišnjice Žunićeve pogibije nastavilo se polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Sv. Nikole u Slivnici Gornjoj.

Obilježavanju pored obitelji Žunić, izaslanstva Policijske uprave zadarske, nazočili su i članovi Udruge SJP „Poskoci" i Udruge Prvi hrvatski redarstvenik.

Podsjećamo kako u sjećanje na hrabrost i žrtvu poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije „Poskoci" koji je svoj mladi život položio na oltar Domovine, kao čin zahvale i zalog sjećanja na poginulog Dragana Žunića policijski centar u ulici Put Murvice od 2017.godine nosi njegovo ime.