Iz Turističke zajednice Grada Zadra oglasili su se objavom za medije u kojoj se najavljuje emisija za male iznajmljivače na lokalnoj televiziji Diadora TV i besplatni online časopis Apartman Plus.

- Nadamo se kako će se globalna Covid-tragedija uskoro završiti te da ćemo se zdravi vratiti nekadašnjoj dnevnoj rutini i poslovima, i naravno, da će nam se vratiti turizam kakav poznajemo, ali ovaj put ipak bolji, kontroliraniji i održiviji nego prije pandemije.

Iznajmljivači i investitori uspješnu sezonu uglavnom mjere visinom troškova, brojem rezervacija, optimalnim cijenama i, naravno, većom dobiti. Dodali bismo još i većim zadovoljstvom gosta te većim brojem dobrih recenzija.

Osim toga, uslijed pandemije, ali i prije nje od početka godine na snazi su nove zakonske odredbe i pravilnici za iznajmljivače u turizmu, što znači kako 2020. godina donosi značajne promjene u plaćanju i visinama turističke pristojbe te rekategorizaciji obiteljskog smještaja.

Što mali iznajmljivač mora imati u smještajnom objektu? Kakvi su novi trendovi i kako se prezentirati na tržištu? Kako vršiti komunikaciju s gostima? Koji su novi propisi u turizmu? O svemu tome pogledajte jednosatnu emisiju na Diadora TV u srijedu, 16. prosinca 2020. godine u 20 sati pod nazivom "Post-Covid turistička sezona - propisi i obveze iznajmljivača", koju za male iznajmljivače organizira Turistička zajednica grada Zadra.


View on YouTube

Edukaciju će voditi dvije priznate domaće stručnjakinje Anamarija Cicarelli i Meri Čizmić Kraljević iz tvrtke Interligo iz Splita, a nakon nje u studiju će na pitanja gledatelja odgovarati direktor TZ grada Zadra Mario Paleka te predsjednik strukovne Udruge malih iznajmljivača pri HGK Klaudio Grdović.

Iskoristite ovu priliku da dobijete vrijedna znanja i informacije za unaprjeđenje svoje usluge i poslovanja u obiteljskom smještaju.

Osim najavljene emisije, a ususret nadolazećim blagdanima, Turistička zajednica grada Zadra osigurala je svim registriranim iznajmljivačima u Zadru besplatnu dostupnost i pretplatu na online izdanja časopisa Apartman Plus. Pristupni kod za čitanje online časopisa možete preuzeti od 17. prosinca 2020. godine.