Dan nakon što su otvorene ponude za potencijalne graditelje 100 stanova iz programa POS na Crvenim kućama, jučer je bilo otvaranje ponuda za stručni nadzor za koji se javilo 10 ponuđača te usluge.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), objavila je natječaj s procijenjenom vrijednosti od 900 tisuća kuna bez PDV-a.

Većina, koja je licitirala za taj posao, dali su daleko niže ponude, a najniža je stigla od zadarske tvrtke GIN Company. Njihova inženjerska struka ponudila je 259.800 kuna za taj posao koji će trajati 600 kalendarskih dana.

Oni su jedini ponuđači iz Zadra, dok je većina firmi koja se javila za nadzor u Zadru, sa sjedištem u Zagrebu. Pa tako i IGH koji ima svog inženjera za nadzor u Zadru. Njihova ponuda, međutim, iznosi 385 tisuću kuna. Najvišu ponudu dao je splitski Meritum inženjering na 820 tisuća kuna.

Iako su bili najskuplji i na natječaju za nadzor nad Centrom za mlade, dogradonačelnik Ante Babić potpisao je odluku kojim je Meritum izabran kao ekonomski najpovoljniji da bi nadzirali radove koje izvodi Brodomerkur iz Splita.