Sa 65 glasova "za" i 5 "protiv" Glavni odbor SDP-a raspustio je danas Županijsku organizaciju koju je cijelo desetljeće vodila Renata Sabljar-Dračevac.

Psihijatrica i aktualna saborska zastupnica nije uspjela zadobiti povjerenje novog predsjednika SDP-a Peđe Grbina nakon što su s lokalne razine stigli argumentirani razlozi za njezinom političkom smjenom. Među njima bili su loši izborni rezultati, neprikladno ponašanje prema stranačkim kolegama, držanje kvoruma vladajućima u Županijskoj skupštini, a kao nadopuna stigla je i povezanost s pakoštanskim ugostiteljem kojeg je svojedobno podržala kao kandidata SDP-a za načelnika te općine, a koji je nedavno uhićen zbog optužbi za gospodarski kriminal te proizvodnju i promet drogama. Bila je to kap koja je prelila čašu. Pokušali smo dobiti komentar od same Sabljar-Dračevac, no na naš poziv nije odgovorila.

Nakon raspuštanja Županijske organizacije za povjerenika je imenovan gradski vijećnik Erol Gaši, koji je bio protukandidat Sabljar-Dračevac na prošlim unutarstranačkim izborima. Zbog velikog interesa i brojnih upita lokalnih medija o potezima koji slijede, najavio je konferenciju u ponedjeljak. Pretpostavlja se da će poništiti odluku kojom je Sabljar-Dračevac sebe proglasila kandidatkinjom za županicu.

Putem Facebooka Gaši se zahvalio Predsjedništvu SDP-a i članicama i članovima Glavnog odbora na ukazanom povjerenju.

- Sve odluke koje ću donositi, bit će samo i isključivo sa željom da SDP u Zadarskoj županiji raste, da se provede konsolidacija stanja na terenu te ostvari što bolji rezultat na lokalnim izborima 2021. godine. Koliko dobar? To ovisi o svima nama, ali definitivno daleko bolji nego na lokalnim izborima 2017., kada u 75% gradova i općina Zadarske županije nismo izašli na izbore ili nismo osvojili niti jednog vijećnika.