Zadarski SDP traži smjenu dožupana Šime Vickovića s mjesta načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Razloge su naveli u priopćenju kojeg potpisuje njihov županijski vijećnik Nino Mrčela:

"Jučerašnja reakcija Šime Vickovića, načelnika Županijskog stožera civilne zaštite i zadarskog dožupana nakon što je u Domu za starije i nemoćne osobe preminuo 31 korisnik, a koja nije promaknula i nacionalnim medijima za svaku je osudu.

Nakon što se ranije proslavio s izjavom da se "korona liječi s dvije kile lešade" još jednom je pokazao da je potpuno nedorastao odgovornoj funkciju koju obnaša, te pokazao bešćutnost kakvu rijetko srećemo u društvenom i političkom prostoru.

Stoga se pitam da li je učinjeno dovoljno da se zaštite korisnici Doma za starije i nemoćne osobe, a od Župana tražim hitnu smjenu Šime Vickovića te ispitivanje je li bilo propusta oko sprječavanja proboja Korona virusa u Dom za starije i nemoćne osobe.

Ožalošćenim obiteljima koji su ostali bez svojih očeva i majki, baki i djedova dožupan odgovara sa "što je, tu je"! Nakon što svoje najstarije članove obitelji nisu mogli vidjeti mjesecima to je poruka koju su dobili od čovjeka koji je trebao zaštiti upravo tu najugroženiju skupinu.

Na županu Longinu je da poruči dožupanu Vickoviću i voditelju stožera civilne zaštite Zadarske županije "što je tu je", ali ti svoju funkciju više ne možeš obnašati", zaključio je vjećnik Mrčela.