Iz Grada Paga i Općine Povljana krenula su dva šlepera s prikupljenom pomoći za stanovnike pogođene s potresom u Sisačkoj-moslovačkoj županiji, javlja Radio Pag.

Na ukrcaju pomoći i donacija u kamione u gradu Pagu sudjelovali su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa iz Paga, Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika. U akciji je prikupljeno nekoliko paleta vode, hrane, odjeće, obuće, deka, posteljina, grijalica i higijenskih potrepština.

- Akcija se nastavlja i dalje te svi koji žele donirati mogu pomoć dostaviti u Društvo Crvenog križa u Pagu ili uplatiti financijsku pomoć na žiro-račun. U narednim danima i Dječji vrtić „Paški mališani" će prikupiti i poslati donaciju s igračkama i didaktičkim pomagalima za Dječji vrtić „Petrinjčica" u Petrinji, istaknuo je Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Grada Paga.

Gradonačelnik Ante Fabijanić naglasio je da će se, u suradnji s gradskim tvrtkama, kada za to uvjeti budu osigurani, na teren poslati električare i vodoinstalatere kako bi pomogli i u obnovi porušenih kuća.