U očekivanju da Sveučilište u Zadru objavi natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji stare tehničke, a dok se otvori gradilište proći će barem pet mjeseci, ta ja zgrada prava opasnost za prolaznike.

Nakon ljeta komunalci su stavili traku, pa zaštitnu ogradu, a sad nema ničega osim hrpe urušene fasade. Na subotnjoj fotografiji vidljivo je kako je ta fasada puna vlage. Nenormalne i nepredvidive vremenske okolnosti, mogu bez problema urušiti dijelove stare i godinama zapuštene konstrukcije. Tko bi bio odgovoran? Još se, nasreću, ne zna.

Ali se zna da bi nositelji radova na Providurovoj palači, Krekić Avangard iz novaca kojeg su ugovorili za izvođenje radova na EU projektu, trebali zapravo obnoviti veći dio Trga Petra Zoranića.

Osim loše postavljenih kamenih ploča koje su se dodatno uljuljale u svojim betonskim podlogama, pristupi tom prostoru su uništene ploče istarskog kamena kanfanar. S tim kamenom je bilo problema na samom početku uređenja Poljane Šime Budinića koja je zajedno s Trgom Petra Zoranića prije 7 godina koštala porezne obveznika više od 10 milijuna kuna (plaćali su se dodatni radovi u odnosu na ugovorenih 9 milijuna kuna).

Sada su te kamene površine pretvorene u gradilište bez zaštite preko kojeg ide teška mehanizacija. Vidljivo je to bilo i jučer, u subotu kada se radilo na Providurovoj, gdje se još montira čelična zmijolika konstrukcija.

Koliko god nadležni iz Grada Zadra uvjeravali da Krekić Avangard, koji kasni s radovima, to mora vratiti u prvobitno stanje, teško nam je povjerovati da će ta javna površina biti sanirane. A još teže da će se to dogoditi do ljeta, kada bi se trebalo ukloniti gradilište s Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića.