Uoči turističke sezone 2021. godine, Grad Zadar ulaže 694.000 kuna u sanaciju i adaptaciju Turističko-informativnog centra u poslovno-stambenoj zgradi u uvali Komoševa u naselju Mali Iž.

Prema projektu arhitektice Lenke Martinović, adaptirat će se suteren u kojem će se smjestiti prostor turističko-informativnog centra sa sanitarijama i spremištem, kao i prostor za prodaju karata za brodski prijevoz s čekaonicom.

- S obzirom na to da su suterenski zidovi vlažni, na dijelovima otpada žbuka, prethodno ih je potrebno sanirati. Također je prethodno potrebno otući tri betonske stepenice i izravnati pod tako da sve bude u jednoj razini. Potrebno je adekvatno hidroizolirati i toplinski izolirati zidove i pod objekta. Mijenja se organizacija prostora, ruše se i grade nenosivi (pregradni) zidovi, probija se otvor za glavna ulazna vrata na mjestu i u dimenzijama nekadašnjeg otvora te mijenjaju ili ugrađuju nove instalacije. Zamjenjuju se prozori i vrata na pročeljima, navodi se u opisu posla na otoku s rokom dovršetka od 150 dana.

Zainteresirani izvođači mogu se javiti na javni natječaj koji traje do 8. veljače.