Ako želite bolje upoznati pojam pomorskog dobra i nadležnosti nad njegovim upravljanjem, koja je uloga jedinice lokalne samouprave, a koja građana, što se sve promijenilo u procesu u posljednjih nekoliko godina te kako do koncesije i zašto je nekim koncesionarima oduzeta - pogledajte prvi otočni podcast koji će se održati u srijedu, 27. siječnja od 18 do 19.30 sati u organizaciji Pokreta otoka.

Podcast "Pomorsko dobro" vodit će pokretov volonter Marko Bertolino, a njegov prvi gost je Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Podcast će biti dostupan uživo na službenoj Facebook Stranici Pokret otoka/Island movement . Prethodna registracija nije potrebna.

Nakon podcasta slijedi stručni webinar u kojem će domaćin Marko Bertolino pobliže objasniti razlike između koncesija i koncesijskih odobrenja te proces predaje njihovih zahtjeva i postupak koji prethodi koncesiji i donošenju odluke o koncesijskom odobrenju. Webinar će se održati u četvrtak, 4. veljače od 10 do 11 sati. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji te postavljati pitanja.

Prijavnica za sudjelovanje bit će uskoro objavljena na društvenim mrežama.