NOVO 

Pripadnici HGSS-a su unatoč teškim uvjetima pronašli žive i neozlijeđene planinare na području visoravni Dušice. 

Priopćenje o uspješnoj potražnoj akciji objavili su na službenim stranicama:

- HGSS Stanica Zadar na poziv centra 112 pokrenula je potražnu akciju za dvije muške osobe. Oni su krenuli od kuće u utorak rano ujutro, u 4 sata. Navodno su noć sa utorka sa srijede proveli u šumi. 20 članova Stanice Zadar, dvije Stanice Gospić i jedna Stanice Rijeka krenuli su sa više strana prema skloništu Dušice koji im je trebalo biti krajnje odredište. Srećom, osobe su tamo i locirane žive i zdrave bez ozljeda.

Problem sa kojim se HGSS često susreće je nepokrivenost signalom mobilnih mreža velikog broja skloništa i domova na Velebitu. Kako smo svi navikli da nam se odmah odgovori tako često dobivamo pozive obitelji koji su zabrinuti za svoje članove, jer im se nisu javili. U ovom slučaju zabrinutost je bila pojačana i vremenskim uvjetima koji gore vladaju. Snijeg, led, magla i temperature ispod nule bile su i nama razlog za aktiviranjem velikog broja članova kako bi se u što kraćem vremenu pokrilo što veće područje potrage.

Srećom sve je prošlo bez ozlijeđenih, ali uz velike troškove koji se mogu izbjeći boljom komunikacijom, zaključuju u priopćenju.

RANIJE

Hrvatska služba spašavanja u ovim trenucima provodi potražnu akciju na Tulovim Gredama - visoravni Dušice. Spašavatelji u vrlo teškim uvjetima tragaju za dvojicom muškaraca, izvijestio je HGSS Zadar.

Kako doznajemo u PU zadarskoj, dvojica muškaraca u dobi od 41 i 24 godine u utorak se krenuli na Tulove grede. Jutros je na Majstorskoj cesti pronađen njihov automobil nakon čega su alarmirani spašavatelji. U potražnoj akciji sudjeluje više pripadnika policije i HGSS-a.