Na nacionalnim radio - vijestima Media - servisa ujutro u 7 sati ne može se čuti kolika je temperatura zraka u Zadru.

- To je zato što smo ostali bez meteorologa koji je dostavljao taj podatak, rekao nam je voditelj Meteorološke postaje u Zadru, Anđelko Vidović. On je u prosincu dao otkaz i otišao u privatnike, doznajemo od Vidovića koji je uz Anitu Vidović Šaravanja jedan od dvoje zaposlenih meteorologa u Zadru. Treba im treći meteorolog.

Kada kandidatima kažeš da se moraju dizati u 3 i po sata radi tih prvih jutarnjih podataka u sustavu Državno-hidrometeorološkog zavoda, onda im to nije nimalo privlačno, navodi Vidović.

Hoće li u Meteorološku postaju na Puntamici doći netko iz karlovačke škole ili će meteorološkim znanjima i vještinama naučiti nekoga tko to želi raditi za plaću iz Državnog proračuna, pitanje je koje će se rješavati u sjedištu DHMZ-a u Zagrebu. U Karlovcu je pri srednjoj šumarskoj školi, moguće obrazovanje za zanimanje hidrometeorologije.

Uz svu automatiku, koja  je osjetljiva jer ovisi o puno vanjskih faktora, bez čovjeka se ne može, ustvrdio je Vidović. Temperatura zraka koju pokazuje automat može se pratiti 24 sata na meteo aplikacije koju je pokrenuo Zoran Vakula. U meteo postaji na Puntamici, ona se mjeri tijekom radnog vremena u dvije smjene od 7 do 21 sat.

U Zadru svi znaju za odstupanja u temperaturi koja se mjeri u Zemuniku, u sklopu Kontrole leta na aerodromu. Zimi je temperatura u Zemuniku odnosu na Zadar od 4 do 6 stupnjeva manja, a ljeti čak 6 do osam stupnjeva je razlika u odnosu na mjerenje na Puntamici.