Čelična konstrukcija na dijelu krovu Providurove palače završava "u nebu".
Tako se može vidjeti prizor snimljen iz dvorišta Vodovoda. Tamo gdje završava, trebala bi početi treća faza uređenja Providurove palače u dijelu gdje se nalazi Vodovod, prema davno objavljenom i napravljenom projektu arhitekata Ive Letilović i Igora Pedišića.

Kada će do nje doći, to ne znaju projektanti kao ni nositelji projekta financiranja iz Odjela za EU fondove. Nakon Kneževe palače, u tijeku je uređenja većeg dijela prostora Providurove palače. Taj kompleks se povezuje s čeličnom konstrukcijom, tzv. zmijom koja će biti komunikacijska veza. Ona je predviđena i u trećoj fazi,a  dok ne zasja sunce novog EU financiranja, "zmija" će čekati kao u prirodi da izađe iz svog sadašnjeg ležišta.

Početak montaže konstrukcije snimljen u rujnu 2020

Iz dvorišta Providurove palače u koji još nismo ušli nakon što je prošlog tjedna završena montaža zmije i demontaža dizalice, "posjetitelji se otamo uspinju u čelični konstrukt, na krovnu etažu gdje i sam Grad postaje važan eksponat. Nakon odabira cilja počinje obilazak spuštanjem kroz etaže muzejskog sklopa, napisali su projektnati uz obrazloženje svog odabira arhitektonskog rješenja, odnosno interpolacije modernog u postojeće povijesno zdanje.

Završni dio konstrukcije  koji će biti "vidikovac" snimljeno početkom 2021. godine

Sve to su davno odobrili konzervatori, struka i politika, a zmija koja nije ni obložena kao stakleni tunel i koja ostaje čekati svoj nastvak, ovako se izdiže iz novog krovišta.