Jadrolinija je objavila vijest   tome da je preminuo njihov dugogodišnji djelatnik Ante Mrvica. Pomorac, doktor znanosti, sveučilišni profesor, dobitnik nagrade za životno djelo, vrsni poznavatelj pomorstva i brodova, Jadrolinijin djelatnik preko 27 godina, „dobri duh splitske luke", veliki čovjek, gospodin i prijatelj svakog putnika. Ovo je tek kratak niz kojim možemo opisati gospodina Mrvicu, našeg dugogodišnjeg kolegu i djelatnika. Njegovo znanje i iskustvo ostat će u nasljeđe svim generacijama Jadrolinije koje dolaze.

U ime svakog djelatnika Jadrolinije i Uprave Jadrolinije, obitelji izražavamo duboku sućut. Počivao u miru Ante!

Brodovi Jadrolinije u splitskom i šibenskom plovnom području oglasit će sirenom za vrijeme sahrane gospodina Mrvice

 Svojim je zalaganjem, znanjem i prepoznatljivim javljanjima za Dnevnik HRT-a, Mrvica je stekao naslove tata-mata za trajekte, dobri duh splitske luke i dobri duh Jadrolinije.

Na stranici Pomorskog fakulteta u Splitu objavili su kako je 2014. godine stekao je zvanje doktora znanosti iz područja tehnologije putničkog prijevoza pomorskog i riječnog prometa. Doktorsku disertaciju obranio je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Od 2015. godine predavao je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru.