Županijska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je jučer priopćenje jer je "iziritirana sramotnom reakcijom gradske uprave i odsutnošću bilo kakve svijesti kako su oni odgovorni za stanje u NK Zadru još od kad su smijenili bivšeg direktora g. Svetka Ćustića", s naslovom Tko će biti odgovoran za daljnje urušavanje NK Zadra, troškove konceta Rite Ore na Višnjiku , prometnog i gospodarskog kolapsa Zadra...

Podsjetila je na ono što je o situaciji u NK Zadar napisala 2019. godine, a njezino priopćenje o aferi mercedes prenosimo u cijelosti:

"Kakav je to čovjek gradonačelnik Zadra Dukić, koji tek nakon teškog sramoćenja, kad su njegovi prijatelji postavljeni kao direktor NK Zadra (Knežević) i u Upravni odbor NK Zadra (Paleka) od posudbe Grada Zadra kupili luksuzni Mercedes, umjesto da dižu Klub iz zadnje lige - tek ih sad kao kori, ali onako prijateljski, karnevalski, dijeleći im žute kartone, bez ikakvih stvarnih posljedica!?

Koji kartoni? Di su ostavke?? Di je sad porezna? Financijska policija? Državno odvjetništvo... zna se di su.

Ozbiljno: nadam se kako će vam svima građani sami dati ostavke već u svibnju, a do tada će svi pravi oporbeni gradski vijećnici zatražiti smjenu cijele uprave i upravnog vijeća NK Zadra zbog puno ozbiljnijih financijskih prijestupa od onih koje ste bili izmišljali bivšem direktoru Ćustiću (nepravilnost u knjiženju dokumentacije za 2018. godinu! ). Ha, ha. A troke Mercedes od 300 tisuća kuna! Ne bi da je taj trener Hans-Dieter Flick pa vas glavom sponzorira Mercedes, a u gradu sve tvornice rade...

Još sam 2018. godine, kao gradska vijećnica nakon posjeta NK Zadru i upoznavanja sa radom Svetka Ćustića osjetila kako će NK Zadar imati budućnost ako se taj čovjek održi na direktorskoj poziciji. Odmah sam vidjela da će to teško uspjeti jer jednostavno je bio prepošten i previše mu je bilo stalo do Kluba, a da bi to bilo prihvatljivo apetitima HDZ a. U ljeto 2019. nakon što gradonačelnik Dukić i HDZ smijenili direktora Svetka Ćustića, iz tog sam razloga oštro reagirala optužujući ih za licemjerstvo jer je čovjek vraćao dugove koje su mu HDZ-ovi jataci u Klubu ostavili, razvijao sportsku školu NK Zadra i najvažnije - stvarno volio taj klub, zbog onog što je u njegovom srcu predstavljao: uspomenu na stradaloga sina.

Financijski pokazatelji koje je Svetko Ćustić ostavio bili su transparentnost (javno su izneseni podaci o zatečenim dugovanjima, o tome koliko je duga vraćeno, te koliko je još dugovanja preostalo, kao i o drugim problemima s kojima se svakodnevno bore. U razdoblju Svetka Ćustića NK Zadar je iz gradskog proračuna dobio 4.625.000,00 kn, od čega je kao sportsko dioničko društvo platio 925.000 kn PDV-a, dakle neto je klub dobio 3.700.000,00. U usporedbi sa nekadašnjim iznosima kada je u klubu stolovao netko drugi, mizerno!), zatim vraćanje preko dva milijuna kuna duga, smanjeno zahvaćanje u gradsku blagajnu i 400 djece u mlađim sportskim kategorijama.

I takvog direktora naravno da HDZ smjenjuje, odmah sam tada 2019. godine prorokovala da će nova uprava imati plan samo arčiti, a da će Klub vratiti u pozicije za pravdanje bacanja novca.

I sad kad se to pred njima već tri godine odvija, HDZ-ovo gradsko vijeće svejedno dotira iz ispražnjene gradske blagajne u koju se ništa osim od turizma više ne slijeva, a HDZ financira nikad gladniju stranačku vojsku, pa nam se svima crno piše, ovi iz Kluba kupuju sebi i frendovima aute... Umjesto da se odgovorni HDZ pospe pepelom, bar sad kad svi vide da svi njihovi karnevali završavaju, oni nam i dalje šalju nasmijanog pajaca na čelu grada da oštro, u ime Grada Zadra, podijeli žute kartone?!? Ma kome? Sebi, svojim prijateljima, stranci? Što stvarno mislite da su građani toliko glupi da će uvijek nasjedati da Vi pojma nemate?

Ma sram Vas bilo gradonačelniče Dukiću - stvarno se nadam da će Vam ljudi više jednom dati crveni. Da bar više te gluposti ne moraju slušati, stoji u priopćenju županijske vijećnice.