Policijski službenici Policijske postaje Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom sa šireg obrovačkog područja zbog sumnje u kazneno djelo lažna uzbuna.

Sumnjiči ga se da je 22. siječnja u 21,13 sati putem mobilnog telefona lažno dojavio centru 112 informaciju o prometnoj nesreći dva vozila s ozlijeđenim osobama u Kruševu, a koja iziskuje žurno postupanje svih hitnih službi.

Nakon dojave na intervenciju je žurno upućena policija, hitna pomoć i vatrogasci, koji su svojim dolaskom utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Protiv 19-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog lažne uzbune.

- Ovakve lažne dojave mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost. Upozoravamo da time čine kazneno djelo „lažne uzbune" za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do tri godine, stoji u priopćenju PU zadarske.