Hrvatska pošta povukla je spornu uredbu o neisporuci paketa težih od dva kilograma preko web trgovine na otok Premudu. Državna tvrtka je prije nekoliko godina cijelogodišnje radno vrijeme pošte sa strankama smanjila na samo dva sata dnevno, a djelatniku pošte smanjila plaću i ukinula osmosatno radno vrijeme.

- Pravdajući se da je ured neprofitabilan, tim potezom su vjerojatno ostvarili znatne uštede na svom poslovanju. Poruka iz pošte je otprilike glasila: budite sretni što smo Vam ostavili poštu otvorenom. Nakon najnovije odluke o neisporučivanju paketa težih od dva kg, ozbiljno smo zabrinuti za njihove namjere, i bojimo se da smo na korak do zatvaranja pošte, jer ako isporuka pisama i paketa nije njihova osnovna djelatnost, onda ne znamo kako mogu ostvariti prihode i biti u plusu, isticali su Premujani u svojim prosvjedima na društvenim mrežama.

Ipak, nakon žalbe upravi i javnog apela sporna će se odluka ukinuti.

- Nadamo se da će čelni ljudi HP uvidjeti važnost jedne takve institucije na malim otocima i da će nastojati barem tokom sezone povećati radno vrijeme i blagajnički minimum poštama na otocima koji nemaju banke ni bankomate, a pošta im je jedino mjesto gdje mogu podignuti novac sa računa, zamijeniti stranu valutu i platiti račune, poručili su otočani.