Uspješno je završena humanitarna akcija za volontera i člana Kluba mladih Crvenog križa Biograda Nenu Barića koji je nepokretan i ima problema s komunikacijom zbog cerebralne paralize.

Nabavom komunikatora, Neni će se povećati opseg njegovog sudjelovanja u zajedničkim aktivnostima te osigurati jasnu komunikaciju s okolinom koja nije priviknuta na njegov otežani govor uzrokovan Tetraparesis spasticom - oblikom cerebralne paralize koja zahvaća i paralizira sva 4 uda te isto tako utječe i na govor. Uz komunikator Neno može jasno i razgovjetno svoje misli prenijeti svojim sugovornicima, pogotovo pri upoznavanju novih ljudi čije uho nije naviknuto na njegov izgovor. Osim direktne komunikacije, komunikator će Neni omogućiti lakšu i bržu pisanu komunikaciju s njegovim prijateljima širom Hrvatske i svijeta.

Neno je rođen 1985. te živi sa svojim roditeljima u Biogradu na Moru. Kao volonter i član Kluba mladih sudjeluje u mnogobrojnim aktivnostima Društva Crvenog križa. Osim toga, svoje slobodno vrijeme voli provoditi sa svojim osobnim asistentom u obilasku grada.