Zadarski HDZ očitovao se o Facebook stranici pod imenom "Zadar po našoj mjeri", preko koje se anonimna osoba ili više njih predstavlja kao frakcija Mladeži HDZ-a Zadarske županije. Saznanja o stranici, koju prati 0 članova te društvene mreže, dobili smo preko inboxa od također anonimnog pošiljatelja pod imenom "Bolji Zadar".

Uz upozorenje kako je riječ o lažnoj stranici koja nema apsolutno nikakve veze s njima, iz HDZ-a su iznijeli sumnje kako iza njezinog kreiranja stoje njihovi politički suparnici. 

- Vjerojatno je riječ o pokušaju gerilske akcije suprotne političke opcije koja je očito imala nekakav cilj, ali je provedena na totalno amaterski način i ostat će bez željenog efekta. Nikakvi spinovi naših političkih suparnika neće uspjeti. Zadarski HDZ je jedinstven i snažan, i nastavit ćemo raditi na napretku našeg grada i županije. Mi ćemo ponuditi ozbiljan i konkretan program u nadolazećoj kampanji i voljeli bismo da i druge političke opcije idu u tom smjeru, a ne rade ovako amaterske pokušaje koje bi bolje osmislila i vrtićka djeca, poručili su iz HDZ-a.

U ime njihovog najvećeg političkog oponenta, SDP-a, na ove se optužbe očitovao Jure Zubčić.

- Optužuju za nešto što su sami napravili. U njihovim redovima vlada nered, posvađani su svatko sa svakim. Kalmetini kandidati nisu prošli, a ovi su objavljeni u Šibeniku. Iz samog teksta na stranici vidljivo je da su protiv politike Plenkovića, ali podupiru kandidature Dukića i Longina. Mi imamo toliko posla u kampanji da se ne stignemo njima baviti. Svakako je jako zanimljivo da tako lako napadaju, a nitko se od njih još uvijek nije oglasio na diskriminatorni ispad tajnika Mladeži HDZ-a Karla Vidučića. Ovo je odraz nestabilnosti i nervoze u njihovim redovima. Vjerujemo da je netko iz HDZ-a Šibenik napravio stranicu, odgovorio je u svom stilu Zubčić.