Na zadarskom području dogodio se novi napad na životinje. Društvenim mrežama širi se tužno pismo kojeg je sinoć objavila volonterka iz Zadarskog azila, uz fotografije psa kojem su nadjenuli ime Amari, što znači čudo Božje.

- Osim što je sa svoja 3 mjeseca izgladnjela do maksimuma, i što je prepuna parazita od kojih svakih par minuta ima strašne epileptične napadaje, osim što boluje od svakakvih infekcija i što je u strašnom stanju koje slike dočarati nikako ne mogu, Amari je prebijena od strane "čovjeka". Prebijena toliko da ima udubljenje na glavi, potres mozga toliko jak da ne otvara oči i uopće nije prisutna na ovom svijetu. Na najblaži ljudski dodir ima panične napadaje i ispušta krikove koje ne možeš više zaboraviti. Taj netko ima ime, ima djecu koju odgaja na isti način. Ta djeca gađaju Amarinu majku kamenjem i tuku je svakakvim predmetima, a ostatak legla i dalje živi tamo gdje je do jučer živjela Amari, njih još 7. Jedno štene od tih 7 ima ozlijeđenu nogu i vidi mu se kost. Sve to smo mi odmah prijavile veterinarskoj inspekciji, ali smo stavljeni na čekanje jer postoji još hrpa neobrađenih prijava iz prošle godine. Kao da se ovakvo što uopće može staviti na čekanje, kao da Amarina obitelj ima svo vrijeme svijeta, navodi se u pismu koje je sinoć objavljeno na službenoj Facebook stranici.

Ujutro se ipak dogodilo zazivano čudo.

- Počela nas je pratiti okicama i pokazuje interes za hranu, iako je još preslaba da bi samostalno jela.  Danas je prvi put da ju možemo dotaknuti bez da doživi panične napadaje. Sada imamo nadu da će biti dobro, izvijestili su iz azila javnost koja je ostala šokirana novim slučajem zlostavljanja životinja, nedugo nakon što je iz istog razloga preminula Elza, što je rezultiralo prijavama protiv počinitelja.