Kako se raspliće stečajni postupak Invest Zadra, tvrtke u kojoj su s kontroverznim poduzetnikom i boksačem Damirom Škarom suvlasnici bili zadarski građevinari Boris i Siniša Krekić, tako je sve izvjesnije da će Turisthotel ostati bez 19 milijuna kuna, koje je sud neosnovano dodijelio tvrtki za neizvedene radove na TN Zaton, nakon što je sudski vještak Zlatko Jurinić, kako je kasnije presuđeno, dao lažni iskaz kojim je pogodovao građevinarima.

Radi se sporu iz 2006. godine, kada je Invest Zadar obnavljao Turističko naselje Zaton te u obračunu naveo dio radova koje nije izveo. Temeljem Jurinićeva svjedočenja, sud je s računa Turisthotela "digao" 19 milijuna kuna, a kada je utvrđeno da je to napravljeno na temelju lažnog vještačenja, a što bi imalo za posljedicu obvezu vraćanja novca Turisthotelu, novca na računu Invest Zadra više nije bilo. Još i gore, tvrtka je neposredno nakon toga zbog navodno neuspjele investicije u stambeni kompleks u Zagrebu upala u ozbiljne poslovne probleme te je pokrenut stečajni postupak.

Iako je Trgovački sud u Zagrebu donio presudu da Invest Zadar vrati Turisthotelu novac koji mu je uzeo zbog Jurinićevog lažnog svjedočenja, predmet je uslijed žalbe Invest Zadra završio na Visokom trgovačkom sudu, a nad Invest Zadrom je pokrenut Stečajni postupak, prije donošenja konačne odluke.

S obzirom da je iz izvješća stečajnog upravitelja vidljivo kako od sve imovine Invest Zadar ima na računu 1.502 kune, oko 1.000 kvadrata zemljišta u Zagrebu i podzemnu garažu, na što pravo polaže Nova ljubljanska banka kao razlučni vjerovnik, jasno je da od naplate tražbine Turisthotela, koja se sada s kamatama popela na 21 milijun kuna, neće biti ništa.