Nakon održana dva otočna podcasta i webinara na temu pomorskog dobra i energetske tranzicije, Pokret Otoka nastavlja seriju s jednako važnom temom za otočane - ruralni razvoj.

- Sigurni smo da mnogi od vas žele čuti više o tome što je ruralni razvoj i kakva su iskustva otočana u pripremi, i što je još važnije u provedbi projekata financiranih iz bespovratnih sredstava. Bukirajte kalendar za otočni dijalog koji će se održati 9. ožujka od 18 do 19.30 sati putem FB Live kanala i saznajte zašto je ruralni razvoj jako važan za budućnost i samoodrživost otoka; kako do financijskih sredstava; što se i kako promijenilo proteklih godina te što nas očekuje u budućem financijskom razdoblju, najavili su iz Pokreta.

Podcast "Ruralni razvoj otoka" vodit će Katarina Slejko iz LAG-a 5, a njeni gosti su Vlaho Komparak, korčulanski pčelar i vlasnik OPG-a te Marin Kukoč, diplomirani inženjer agronomije i vlasnik tvrtke za savjetovanje s posebnim fokusom na ruralni razvoj. Podcast će biti dostupan uživo na službenoj Facebook Stranici Pokret otoka/Island movement. Prethodna registracija nije potrebna.

Nakon otočnog dijaloga pratit će se tema s online edukacijom koja je ujedno i treći webinar u nizu pokretovih edukcija, a održat će se 16. ožujka od 10 do 11 sati. 

Za sudjelovanje je obvezna prijava koju možete ispuniti na linku. Nakon prijave na e-mail, pravovremeno ćete dobiti poveznicu za spajanje na ZOOM platformu.

Online edukaciju (webinar) vodit će dr.sc. Marin Kukoč, diplomirani inženjer agronomije s dugogodišnjim iskustvom u provedbi EU fondova za ruralni razvoj. U sklopu edukacije sudionici će naučiti više o načinu osnivanja OPG-a, njegovu poslovanju te o mogućnostima financiranja projekata putem mjera Programa ruralnog razvoja. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji putem ZOOM platforme, odnosno putem chata postavljati pitanja predavaču.