Općina Jasenica dobila je novu lokaciju za rekreaciju i igru. Tvrtka TIM završila je radove na obnovi postojećeg igrališta uz Osnovnu školu Petra Zoranića u Maslenici.

Igralište je opremljeno novom podlogom iz polipropilena, s pripadajućim oznakama za više sportova (rukomet i mali nogomet - futsal). Sanirana je postojeća ograda i ugrađene su sjedalice bez naslona na tribinama uz igralište.

Tribine su kapaciteta 300 posjetitelja, za koje je predviđen isti broj sjedećih mjesta. Podloga koja je ugrađena na samom igralištu u skladu je sa europskim standardnim sportskih borilišta. Neke od prednosti podloge su brzo i jednostavno sastavljanje i rastavljanje bez lijepljenja za vanjsku i unutarnju upotrebu, kao i jednostavna zamjena oštećene pločice na bilo kojem mjestu u prostoru. Iz Općine ističu kako je trajna ili mobilna podloga prema sastavu najčvršća sportska podloga na tržištu, te ne zahtjeva hidroizolaciju podloge, kao 90% ostalih vanjskih sportskih podloga. Odlikuju je vrlo visoka dimenzionalna stabilnost, antibakterijsko i antimikrobno svojstvo, te je otporna na sve utjecaje, kemikalije, sol, vlagu, fungicide, te ne blijedi na suncu. Kompletna podloga igrališta učvršćena je rubnjacima koji su ugrađeni oko cijelog igrališta. Na igralištu su postavljena i dva rukometna gola, dok njegov centar krasi grb Općine Jasenice.

Načelnik Općine Jasenice Martin Baričević istaknuo je kako su projekti poput ovih vitalni za napredak zajednice i ulaganje u budućnost.

- Sportska infrastuktura jedan je od prioriteta Općine jasenice i zato smo se prijavili na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini, koje je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta. Tim sredstvima želimo obnoviti školsko športsko igralište u Rovanjskoj, pa se nadamo da će projekt biti odobren i da ćemo se i njime ponositi, kao novim igralištem u Maslenici.