Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić sazvao je sjednicu za 23. ožujka, dan nakon isteka krajnjeg zakonskog roka.

Iako se protuepidemijske mjere ne odnose na sjednice predstavničkih tijela, vladajući su odlučili kako će se Gradsko vijeće i ovaj put sastati online. U to nismo ni sumnjali s obzirom na dosadašnje iskustvo prema kojem se s političkim "napadima" oporbe lakše suočiti preko video konferencije, a i gradonačelniku će sigurno biti lakše braniti svoje izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2020. godine.

Na dnevnom redu je ukupno 28 točaka, od kojih se čak sedam odnosi na prostorne planove - UPU Kolovare, Vitrenjak I (istok), Smiljevac, Trajektni terminal Zadar, Bokanjac - dio sjever, prostor vojarne Franka Lisice - Novi kampus i DPU stambeno-poslovnog naselja uz Murvičku cestu.

Iako se Odbor za izbor i imenovanje sastao i sada utvrdio dovoljan broj prijava, na dnevnom redu ipak nema točke o novom sazivu Savjeta mladih, pa preostaje vidjeti hoće li se Gradsko vijeće još jednom sastati prije svibanjskih izbora.