Odjel kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršio je kriminalističko istraživanje nad četvorkom, u dobi od 58, 37, 32 i 24 godine, koja se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Zadru, na zadarskom području izvršene su pretrage doma i vozila koje koriste 37-godišnjak i 58-godišnjak. Pronađeni su kokain i marihuana, pakirani i namijenjeni za daljnju preprodaju, te novčani iznosi za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge.

- Tom prilikom, od 37-godišnjaka je oduzeto ukupno oko 12,5 grama droge kokain pakirano u više pojedinačnih pakiranja i oko 5,6 grama marihuane, upakirane u dvije PVC vrećice te novčani iznos od 9.600,00, dok je od 58-godišnjaka oduzeto ukupno oko 19,4 grama droge kokain pakirano u više pojedinačnih pakiranja i PVC vrećica u kojoj se nalazilo oko 0,3 grama marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje, novčani iznos od 7.400,00 kuna i 100 Eura.
Nadalje, obojicu ih se sumnjiči da su u posljednjih dva mjeseca na zadarskom području, krajnjim korisnicima vršili prodaju droge kokain, priopćili su iz PU zadarske uz fotografiju plijena.

Nakon provedene istrage, 37-godišnjaka se sumnjiči da je u najmanje 66 navrata izvršio preprodaju najmanje 79 grama droge kokain, čime je ostvario protupravnu imovinsku dobit od najmanje 39.500 kuna, dok se 58-godišnjaka sumnjiči da je u najmanje 35 navrata, izvršio preprodaju najmanje 36 grama droge kokain, čime je ostvario protupravnu imovinsku dobit od najmanje 18.000 kuna.

Ostalu dvojicu policija je prepoznala kao posrednike u kupoprodaji kokaina, čija se cijena na narko tržištu kreće oko 500 kuna za gram.

 -32-godišnjaka se sumnjiči da je 17. veljače ove godine posredovao u kupoprodaji droge kokain između 37-godišnjaka i krajnjeg kupca, dok se 24-godišnjak sumnjiči da je u veljači u dva navrata posredovao u kupoprodaji droge kokain, između 37-godišnjaka i krajnjih kupaca, navodi se u priopćenju iz PU zadarske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, sva četvorica su danas uz kaznene prijave predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kako doznajemo, 58-godišnjak, 37-godišnjak i 24-godišnjak su sa zadarskog, dok je 32-godišnjak s biogradskog područja. Nitko od njih policiji nije bio poznat od ranije.