Lokalni stožeri dobili su uputu Nacionalnog stožera o strožem provođenju kontrola rada ugostiteljskih objekata. Policija je izvijestila kako su sinoć u Sukošanu tri ugostiteljska objekta radila duže od 22 sata, kako je propisano, no to je samo kap u moru nepridržavanja epidemioloških mjera.

Jedan od primjera poslao nam je čitatelj koji je na Facebooku pronašao fotografiju i objavu o proslavi koju su zadarski poduzetnici jučer imali u restoranu na Poluotoku.

- Zbog ovakvih budala, ispričavam se na slobodnom izrazu ali drugog naziva nema, štoviše to im je i kompliment, ostatak društva pati. Krcat restoran na zadarskom Poluotoku, naravno ne na terasi već unutra, u zatvorenome prostoru, stol do stola udaljen manje od pola metra? Koga se ovdje pravi budalom? Obične ljude naravno, za zadarsku elitu je sve moguće, pravi nas se budalom jer plaćamo COVID redare iz našeg džepa. Jer mi "ostali" ne možemo to raditi, potužio se čitatelj, koji je ostavio svoje podatke i fotografiju sa slavlja u restoranu.

Budu li se slijedile nove smjernice nacionalnog Stožera, ovakvih bi slučajeva trebalo biti manje.

- Svi stožeri civilne zaštite i područni uredi obvezni su organizirati pojačani kontinuirani nadzor, pri čemu osobitu pozornost treba obratiti na mjesta potencijalnih nedopuštenih okupljanja te na eventualni nedopušteni rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima. Napominje se da se gosti mogu usluživati samo na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima na kojima može strujati zrak te da nije dopušteno usluživanje gostiju na terasama koje su zatvorene staklenim, plastičnim ili drugim pregradama, stoji u načelnika Stožera Davora Božinovića.

Jednima zabranjeno i vani, drugi mogu i unutra - hoće li to i nadalje ostati praksa u Hrvatskoj?