Iako je početkom godine najavljeno kako će Centar za kreativne industrije na Relji biti otvoren u ožujku, još uvijek nema vijesti o njegovom otvaranju. Građevinski radovi su dovršeni, ali još uvijek nije ishodovana uporabna dozvola, potvrdila nam je ravnateljica INOVAcije Katarina Colić.

- Ustanova Inovacija predala je zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled zgrade Centra te očekujemo što skoriji datum pregleda i ishodovanja uporabne dozvole, otkriva Colić.

S obzirom na to da nije ishodovana uporabna dozvola, još se nije krenulo ni s ugovaranjem iznajmljivanja prostora koji će biti dostupni korisnicima. Potencijalni stanari poduzetničkog inkubatora imaju na raspolaganju ukupno sedam poslovnih ureda i jedan zajednički radni prostor/coworking. Uz prostore za zakup Centar će korisnicima nuditi mogućnost korištenja različitih prostorno-funkcionalnih jedinica: dvorane za sastanke i edukacije, multifunkcionalnu dvoranu, tonski studio s prostorijom za snimanje i montažu, foto studio, izložbeni prostor i caffe bar s terasom.

Javni poziv za zakup poslovnih prostora planira se objaviti krajem ožujka te se useljenje prvih stanara očekuje početkom svibnja.