Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Jučer su policijski službenici na širem području Benkovca u sklopu kriminalističkog istraživanja od njega oduzeli 80 komada streljiva, a čije je posjedovanje građanima zabranjeno sukladno odredbama Zakona o nabavljanju i posjedovanju oružja građanima.

Za razliku od 71-godišnjaka koji je kazneno prijavljen zbog posjedovanja oružja, građani su policiji u posljednjih tjedan dana dragovoljno predali dvije puške, četiri ručne bombe i 133 komada različitog streljiva.

Spomenute predmete preuzeli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te će ih zbrinuti prema pravilima struke.

- Pozivamo i ostale građane, koji još uvijek posjeduju neregistrirano oružje, streljivo, eksplozivna i druga opasna sredstva da ih dragovoljno, bez bojazni od ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija, predaju policiji, apel je iz PU zadarske.