Općinsko državno odvjetništvo u Zadru izvijestilo je kako je sudac istrage Županijskog suda prihvatio njegov prijedlog da se protiv 40-godišnjeg serijskog lopova odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Ispitivanje 40-godišnjaka provedeno je u nedjelju u službi dežurstva, nakon čega je DORH objavio više detalja o slučaju:

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak od 27. veljače do 19. ožujka 2021. u Zadru, u namjeri da se domogne tuđih stvari, uporabom tjelesne snage i podesnog alata, u 26 navrata nasilno ulazio u obiteljske kuće, trgovine i poslovne prostore odakle je uzimao novac i druge stvari te si na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 27.000,00 kuna.

Osnovano se sumnja da je 19. ožujka 2021. u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, nakon što su policijski službenici na temelju naloga suca istrage započeli radnju pretrage doma, u cilju da onemogući provođenje te radnje, ozbiljno zaprijetio policijskim službenicima da će ih usmrtiti i da će cijelu kuću minirati. Osnovano se sumnja da je potom počeo razbijati i bacati stvari po kući zbog čega su prema njemu primijenjena sredstva prisile kako bi se mogla provesti započeta radnja.

Sumnjiči ga se za počinjenje teške krađe i kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi.