Zeleni katastar Zadra bio je ponovno jedna od tema rasprave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

- U svom mandatu ste pokazali jednu konstantu svojih prethodnika, a to je prezir prema šumama i zelenim površinama. Tako smo prije 14 godina slušali da će Musapstan postati Hyde park, a za to vrijeme je i šuma u iznad Dikla na dobrom putu da postane pustinja. A sad je izgleda došla na red i šuma u Kožinu. Gradonačelniče, tko s teškom mehanizacijom sustavno sječe šumu u Kožinu? Ogorčeni stanovnici tog naselja su nam se obratili i upozoravaju da nastavi li se tako, na tom će prostoru ostati tek po koje stablo, prenio je opažanja mještana SDP-ov vijećnik Jure Zubčić.

Na njegov upit iz gradske uprave su tijekom sjednice kontaktirali predstavnike Hrvatskih šuma te pročitali njihov odgovor prema kojem oni trenutno ne izvode radove na području Kožina, a ono što je dosad izvedeno je sanacija posljedica vjetroloma.

Na dugogodišnje, neostvarene najave uređenja zelenih pluća Zadra osvrnuo se pročelnik Robertino Dujela s novom najavom:

- Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, u suradnji s Hrvatskim šumama, osigurat će kontrolirani pristup vozilima šumi Musapstan kako bi onemogućili neprimjereno odbacivanje otpada u okoliš. U šumi Musapstan instaliran je video nadzor i s ovim ulaganjem vjerujem da ćemo spriječiti daljnje onečišćenje. Istovremeno će Hrvatske šume uložiti dodatna sredstva u uređenje trim staze kao i postavljanje vježbališta na području šume Musapstan. Vjerujem da ćemo kroz sljedećih par mjeseci imati konkretne zahvate u prostoru.