Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje pozvala je roditelje i učenike svoje škole na sudjelovanju u akciji prikupljanja pomoći za učenike iz potresom ugroženog područja "Glini ZaDar".

Humanitarna akcija prikupljanja novčanog priloga od 10 kn po učeniku ili više, shodno mogućnostima, te prikupljanju školskog pribora, pisanki, bilježnica itd. Novčani prilozi dostavljaju se u ured računovodstva, a paketi sa školskim priborom u zajedničke kutije koje se nalaze u holu škole. Prikupljena novčana sredstva uručit će se ravnateljici škole koja bi ih usmjerila najpotrebitijim obiteljima potresom ugroženog područja (Majske poljane). Školski pribor koji prikupe prvaši uručili bi se učenicima prvih razreda OŠ Glina, a po istom principu prikupljeni pribor bi se uručio i ostalim razredima.

U okviru ovoga projekta u holu škole izrađen je pano na kojemu će svaki razred koji bude sudjelovao u prikupljanju pomoći ponosno staviti svoju značku, a značku će osmisliti sami učenici pojedinog razreda i može biti različitih oblika.

Također, postoji ideja o organiziranom ljetovanju za učenike OŠ Glina u obiteljimaučenika tijekom ljetnih praznika. Razrednici su pozvani da u svojim razredima, među roditeljima, provjere postoje li obitelji koje bi bile voljne primiti dijete ili više djece u svoje obitelji na ljetovanje. Ideja je da ljetovanje za učenike bude u potpunosti besplatno, obitelji bi preuzele troškove smještaja/hrane, dok bi škola snosila troškove prijevoza i nekih organiziranih aktivnosti.

- Vjerujem u Vašu plemenitost i suradnju koju ste do sada pokazali sudjelovanjem u brojnim humanitarim akcijama, poručio je ravnatelj Dražen Adžić.