Na pet mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od godinu dana na Općinskom sudu u Zadru osuđen je 48-godišnjak koji je u kolovozu 2019. godine počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom.

Okrivljenik je upravljajući osobnim automobilom marke VW Tiguan (KA) u Murvici na raskrižju cesta DC-08 i ŽC-60111 ignorirao znak STOP, te ušao u raskrižje poduzimajući radnju skretanja ulijevo, pri čemu nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. Uslijed toga, došlo je do udara prednjeg desnog dijela automobila marke VW Tiguan u prednji lijevi dio Liburnijinog autobusa, Jedna od putnica u autobusu od siline udara ramenom je udarila u sjedalo ispred sebe i time zadobila tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma ramena i nadlaktice, stoji u presudi.

Sud je okrivljenika ujedno obvezao na naknadu troškova provedenog sudskog postupka koji je, s obzirom na trajanje kao i složenost ovog postupka procijenjen na iznos od 300 kuna.