Od prodaje četiri zemljišta u Zadarskoj županiji Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine planira zaraditi preko milijun kuna.

Prodaja je oglašena u sklopu javnog poziva na kojem se nalazi ukupno 25 nekretnina diljem Hrvatske. Najvrijednija nekretnina u Zadarskoj županiji predstavlja građevinsko zemljište u mjestu Sveti Petar na Moru, neposredno uz Jadransku magistralu (D8).

- More i plaža su također u neposrednoj blizini, udaljeni cca 30-ak metara. Čestica je zemljište u blagom nagibu prekrivena vegetacijom (nekoliko stabala maslina i bora), a u okruženju nekretnine nalaze se većim dijelom stambene zgrade za stalno i povremeno stanovanje, te ugostiteljski objekti, navodi se u opisu nekretnine površine 805 m2 koja se prodaje po početnoj cijeni 602.000 kuna.

Ministarstvo prodaje i pašnjak na području iste općine - Sv. Filip i Jakov. Cijena za površinu od 312 m2, unutar granica građevinskog područja, iznosi 194.000 kuna.

U paketu se prodaju i dvije čestice u naselju Gornji Karin kraj Obrovca. U naravi radi se o zemljištu ukupne površine 1.003 m s direktnim pristupom na neuređenu javno - prometnu površinu. Zemljište pravilnog oblika trenutno je prekriveno niskim raslinjem i makijom.

Najmanju među četiri nekretnine u Zadarskoj županiji predstavlja parcela uz Gaženičku cestu u Zadru. Čestica je u naravi građevinsko zemljište površine 118 m2, prekriveno primarnom vegetacijom, u neposrednoj blizini mora u Zadru. U okruženju nekretnine nalaze se poslovne i industrijske građevine. Nema pristup na prometnu površinu, ima struju, a vodovod i kanalizacija su dostupni, navodi se u opisu nekretnine procijenjene na 65.600 kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 21. travnja do 10 sati.