Kada umjesto tražene medicinske pomoći, dobiješ policiju na kućnim vratima, onda je u ovom korona ludilu vrijeme da netko preuzme odgovornost za neljudsko i neprofesionalno ponašanje.

U prvom redu liječnica iz tima Hitne pomoći, koja je onkološkog pacijenta, zaraženog s koronavirusom, prijavila policiji kada je naš sugrađanin napustio COVID prijem. On se sada nalazi na COVID odjelu s obostranom upalom pluća i na kisiku, i to nakon intervencije poznatog liječnika. A bio je spreman umrijeti kod kuće, samo da ne doživi ono što je prošao u subotu ujutro, ispričala nam je njegova supruga Sanja B., koja je također u koroni. Njezinom suprugu je u četvrtak skočila temperatura preko 39 stupnjeva, nastavilo se u petak te je u subotu prije šest sati zvala Hitnu pomoć jer je otežano disao.

- Zvala hitnu prvi put u 5.50 sati na broj Hitne. Nitko se nije javio, pa sam nazvala na 112 i oni su me prispojili. U 5.51, sati javila se sestra i rekla da pričeka jer su timovi na terenu. Zvala me poslije u 6.23 sati i rekla kako će doći za desetak minuta. Stigli su nam u stan u 6.50 sati. Bili su 20-tak minuta tijekom kojih su se liječnica i sestra neprofesionalno ponašali: od pitanja, do komentara, jedva su uspjeli izvaditi krv pa su čak pitali mog supruga koji stvarano nije vozač, da bi se on mogao sam odvesti na COVID. Vrhunac je bio kad su tamo stigli. Moj suprug s temperaturom koju je imao osmi dan, otežanim disanjem i pod maskom, izašao je iz auta i otišao sa strane jer mu je trebao zraka. Tad je krenuo novi rafal doktorice: što smo mi ovdje pratnja, čuvari... Moj suprug je pitao zašto mu cijelo jutro drži prodike, što joj je on uradio,  rekao joj da se srami i otišao nazvati našu prijateljicu medicinsku sestru koja ga je povela doma, ispričala nam je Zadranka koja je to sve ispričala i policiji kad im je došla doma.

U Hitnu je zvala i njihova obiteljska liječnica koja je rekla dotičnoj doktorici kako joj nije jasno takvo ponašanje prema osobi koja je njezin pacijent 26 godina i koja zna kakav je i što je sve prošao. Dobila je odgovor kako je ta osoba drska. Pristojna dr. Dunja Surić nije uspjela doznati tko je njezina kolegica koja joj je pacijenta prijavila policiji jer je na svoju ruku napustio COVID odjel. Doznala je tek da mu ona na stetoskop čula obostranu upalu pluća. Zbog čega se tako ponašala prema pacijentu za kojeg je sam ustvrdila da je u lošem stanju, trebao bi ispitati ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu, Ivica Erstić, kao i zbog čega se sat vremena čeka na Hitnu.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj u kojem zaraženi i oboljeli od koronavirusa i njihovi članovi obitelji nailaze na nesusretljivost srećom manjeg dijela medicinskog osoblja.
O tome smo pisali i jučer bez imalo pretjerivanja prenijeli dio lošeg iskustva korona pacijenata koje su s druge strane COVID prijema dočekali s upitom - a što ste došli? A što kad se kasno dođe, tko je onda kriv i odgovoran? Statistika zaraženih i umrlih.