Useljenje Centra kretivnih industrija, završenog krajem prošle godine, odgađao se zbog toga što nije napravljen tehnički pregled, čime investitor nije mogao dobiti uporabnu dozvolu.

Inovacija, županijska ustanova, napokon je iz gradskog Odjela za graditeljstvo dobila datum tehničkog pregleda opremljene građevine. Bit će to 12. travnja, izvjestila nas je ravnateljica Katarina Colić. Toliko je trebalo čekati da Grad Zadar za županijski projekt upregne svoje stručne službe da naprave tehnički pregled bez kojeg nema useljenja. Nakon dobivanja uporabne dozvole to će biti sjedište Inovacije.

Ravnateljica Colić najavila je skori natječaj za najam prostora u Centru na Relji, za koje je u pozivu za iskazivanje interesa bilo 20-tak kandidata.

Prije koji dan gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin napravili su obilazak pod zaštitnim kacigama jer se radi još uvijek o gradilištu. Nema sumnje da će oni biti i u protokolu na službenom otvaranju Centra.

Obilazak s novinarima organiziran je kako bi se javnost upoznala s prostorom i namjenom Centra, kazala je ravnateljica Inovacije.

Mi smo naknadno fotografirali prostor u kojem će biti mjesta za kreativce i poduzetnike. Filmski ured Inovacije dobio je  za svoje potrebe pravi studio.

Centar na Relji prostire se na 1.560 m četvornih površine u sklopu koje su  uredi za najam, opremljena dvorana za edukaciju, tonski studio, coworking prostorom te izložbeni prostor.

Najveća vrijednost tog prostora je multifunkcionalna dvorana sa 140 mjesta.